FactWish
Amazing Brain Teasers

15 Brain Teaser Facts to Test Your SMARTNESS!

We have collected some questions from Internet sources, which are definitely not the hard ones but going to test smartness in your answer-ability. These questions can help you to score in an interview. Let’s go for a try.

Q1: How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it?
Ans. Concrete floors are very hard to crack!
Q2: How can you lift an elephant with one hand?
Ans. It is not a problem, since you will never find an elephant with one hand.
Q3: By using only one straight line, can you make the equation correct. 5+5+5=550?
Ans. Draw a tilted line on 1st plus (+) operator, + will become 4. The equation then becomes true: 545+5=550.
Q4: If you throw a red stone into the blue sea what it will become?
Ans. It will Wet or Sink as simple as that.
Q5: A murderer is condemned to death. He has to choose between three rooms. The first is full of raging fires, the second is full of assassins with loaded guns, and the third is full of lions that haven’t eaten in 3 years. Which room is safest for him?
Ans. The third room. Lions that haven’t eaten in three years are dead. Easy one, isn’t it!
Q6: Can you name three consecutive days without using the words Wednesday, Friday, or Sunday?
Ans. Yesterday, Today and Tomorrow.
Q7: Twins (Adarsh and Anupam) were born in May, but their birthday is in June. How’s this possible?
Ans. May is the name of the town.
Q8: James bond was pushed out of an airplane without any parachute. He survived. How?
Ans. The plane was on the runway.
Q9: If it took eight men ten hours to build a wall, how long would it take four men to build it?
Ans. No time at all it is already built.
Q10: The Bay of Bengal is in which state?
Ans. Liquid State.
Q11: Rohan was in an interview. The interviewer told him that this was his last question and then he asked him to point at the exact center of the table on which his resume was kept. He gave an answer after which he was selected. Can you think of what happened inside the interview room?
Ans. Rohan kept his finger in the center of the table (not the exact center). The interviewer asked him how he was so sure that this was the exact center. He told the interviewer that according to the interviewer, his last question had already been asked. The interviewer was impressed by his quick witted brain and he was offered the job.
Q12: A cat had three kittens: January, March, and May. What was the mother’s name.
Ans. What. It stated ‘WHAT’ was the mother’s name.
Q13: If there are 6 apples and you take away 4, how many do you have?
Ans. 4 Apples.
Q14: Some months have 31 days, others have 30 days. How many have 28 days?
Ans. All months have 28 days.
Q15: How many times can you subtract 10 from 100?
Ans. Only 1 time. Because 100-10 = 90. Next time, it will be 90.
Did you find facts on this topic interesting?
Let us know if you loved the facts on this topic. That’s the only way we can improve.
Yes, facts are amazing.
No, you can still improve.

Leave Your Comment

We review all the comments. Your Email Address will not be publically visible. We do not support SPAMS. Lets have a meaningful conversation together.

#Did You Know? ❤

The oldest word in the English language is ‘town’.

Reach Us

Get in touch with us. We interact with interesting people & share ideas with them.